۳ نتیجه برای جوادپور
آقای علی رضا حسین زاده، آقای سیروس جوادپور،
دوره ۱۰، شماره ۳۶ - ( فصلنامه علوم و مهندسی خوردگی ( سال دوازدهم ـ تابستان ۱۳۹۹ ) ۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش پوشش اپوکسی حاوی نانولوله های خاک رس به عنوان ظرفی با ابعاد نانو برای بارگذاری بازدارنده سنتز شده ۳،΄۴-دی هیدرو-۳-΄]۲-مرکاپتوتیازولاین[ایندول-۲-وان(DMI) جهت کنترل خوردگی فولاد کربن L Grade B۵ API در محلول ۵/۳ درصد وزنی NaCl به کارگرفته شد. برای تایید کپسوله شدنDMI در HNTs، از روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. به منظور خروج بازدارنده از تکنیک رسوب لایه به لایه به کمک مواد پلی الکترولیت ضعیف پلی اتیلن ایمین شاخه ای (BPEI) و پلی اتیلن-کو-اکریلیک اسید(PEAA) بر سطحHNTs استفاده شد. آزمون طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) برای ارزیابی عملکرد مقاومت خوردگی، ۱، ۵/۲ و ۵ درصد وزنی HNTs پخش شده در پوشش اپوکسی و بارگذاری شده با بازدارندهDMI ، مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات مورفولوژی به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) انجام شد. طبق نتایج آزمون EIS مقدار بالاتر مقاومت انتقال بار و مقدار پایین تر عنصر فاز ثابت دولایه الکتریکی نشان دهنده عملکرد مقاومت خوردگی مطلوب پوشش اپوکسی، در مقایسه با پوشش اپوکسی بدون مواد افزودنی بود. بیش ترین حفاظت از خوردگی مربوط به پوشش wt% DMI-loaded HNTs ۵/۲ بود که به عنوان درصد وزنی بهینه معرفی شد. این پوشش میزان مقاومت انتقال بار را به ۲KΩ×cm- ۵۹۲۰ افزایش داد و کاهش ظرفیت خازنی دولایه الکتریکی به ۲ μsn ×cm-۹۷/۲ را به دنبال داشت
آقای سیروس جوادپور، آقای علیرضا حسینزاده،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( فصلنامه علوم و مهندسی خوردگی( سال دوازدهم ـ زمستان ۱۳۹۹) ۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش اثر بازدارندگی دو بازدارنده خوردگی آلی با نامهای ۲-آمینو ۵-نیتروتیازول (Enheptin) و ۲-آمینو سولفونیک اسید ۲-Aminoethanesulfonic acidبر فولاد کربنی ۴۱۳۰ در محلول اسید کلریدریک به کمک آزمونهای آزمایشگاهی پلاریزاسیون تافل (Tafel) و تئوری تابع چگالی (DFT) (به کمک نرم افزار Gaussian ۰۹W) بررسی و مقایسه شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت بازدارندهها در محیط اسیدی میزان درصد بازدارندگی بیشتر شد. هر دو ماده بازدارنده آلی بر واکنشهای کاتدی (احیای هیدروژن) و آندی (انحلال فلز) تاثیر گذاشتند، لذا می توان این مواد را به عنوان بازدارندههای خوردگی ترکیبی طبقه بندی نمود. با افزایش غلظت این دو بازدارنده در محیط اسیدی میزان اثربخشی بازدارندگی بیشتر شده و در غلظتهای ثابت اثربخشی Enheptin بیشتر از ماده ۲-Aminoethanesulfonic acidبود. نتایج و پارامترهای استخراج شده از تئوری تابع چگالی )نرم افزار (Gaussian ۰۹W نیز نشان داد تمایل شیمیایی و الکترونی اوربیتالهای اتمی مولکول Enheptin به سطح فلز بیشتر بود.
آقای علی رضا حسینزاده، آقای سیروس جوادپور، خانم سمانه رضائی،
دوره ۱۳، شماره ۴۹ - ( فصلنامه علوم و مهندسی خوردگی ( سال سیزدهم ـ پاییز ۱۴۰۲ ،) ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی میزان اثربخشی ممانعت از خوردگی دو بازدارنده آلی حاوی گروه عاملی تیازولی براساس نتایج تئوری تابع چگالی استخراج شده از نرم افزار Gaussian ۰۹W و سپس مقایسه و بررسی راستی آزمایی این نتایج به کمک آزمون پلاریزاسیون پتانسیودینامیک بود. نتایج نشان داد دو بازدارنده خوردگی Mercapto Benzo Thiazole و Aneurin به عنوان بازدارندههای تشکیل دهنده فیلم و از نوع ترکیبی بوده و توانایی ممانعت از خوردگی فولاد کربنی در محیط اسید کلریدریک را دارند. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد دادههای حاصل از آزمونهای آزمایشگاهی و پارامترهای استخراج شده از نرم افزار موید یکدیگر بودند. از میان این دو بازدارنده، Mercapto Benzo Thiazole به علت وجود هترواتمهای بیشتر و قوی تر و تمایل بالاتر به الکترون دهی، درصد بازدارندگی بالاتری را نشان داد به طوری که بازدهی بازدارندگی مقدار ppm ۲۰۰ از این ماده در ۲۵ درجه سانتیگراد %۸۷ گزارش شد.